Zdeněk Pohlreich
Charismatický moderátor Zdeněk Pohlreich spatřil světlo světa 10.4.1957 a tou dobou by dozajista málokoho napadlo, že toto dítě bude jednoho dne postrachem českých restaurací v pořadu Ano, šéfe. Nevsadil by si na to nikdo ani v dobách jeho studií. Po gymnáziu, tak trochu proti své vůli nastoupil na hotelovou školu, kde se zpočátku dost trápil a vaření přicházel na chuť až postupem doby. Do revoluce se pohyboval po pražských hotelích a restauracích, na což při natáčení Ano, šéfe občas zavzpomíná, když přirovnává ke komunistickým kuchyním. Těsně před revolucí emigroval do Nizozemska,kde dostal příležitost působit v restauraci Het Schellinkje. O dva roky později se odstěhoval za svými vzdálenými příbuznými do Austrálie, kde horko těžko scháněl práci. Nakonec se mu zadařilo a postupně se vypracoval až na šéfkuchaře restaurace La Guillotin. Ale stesk po vlasti ho přivedl zpět do Prahy, kde s pověstí vyhlášeného gurmána působil jako šéfkuchař v renomovaných hotelech. Rok 2007 ho zavál do Café Imperial, kde můžete jeho politiku čerstvých a jednoduchých jídel ochutnat i dnes.
Praxe
Ocenění
[...] jak se dá v domácích podmínkách uvařit výtečné jídlo pro pět naprosto odlišných lidí. Zdeněk Pohlreich by se zřejmě měl začít obávat [...]
Pingback by Prostřeno » Blog Archive » Prostřeno 15.4.2010 — April 16, 2010 @ 5:56 pm