Vždy nový díl Ano, šéfe! online

Filed under: — admin @ 10:17 pm

Na nedostatek kulinářských pořadů si dozajista žádný labužník stěžovat nemůže. Na každém programu narazíte alespoň na jeden, podle něhož si můžete doma připravit nezapomenutelný labužnický zážitek. Ale co když se vám nebude chtít vyvařovat a raději by jste strávili příjemný večer s milou společností v restauraci na slušné úrovni? To již může být slušný oříšek. Jak také může vypadat takové pohostinství nám nevybíravým způsobem předvedl Gordon Ramsay, uznávaný šéfkuchař, který v pořadu kitchen Nightmares předváděl, jak se dá z krachující restaurace udělat prosperující podnik. Naštěstí se tohoto tématu u nás chytla televize Prima a v březnu 2009 uvedla na obrazovky reality show Ano, šéfe. Zoufalým restauratérům začal vyjíždět na pomoc neméně charismatický Zdeněk Pohlreich, jehož hlášky dávají pořadu tu správnou grády. Při jeho gastronomických exkurzích občas nebudeme věřit vlastním očím, v jakých podmínkách se pochutiny, jenž posléze jíme připravují. Ano, šéfe se vrhá do boje za lepší kulturu, abychom již více nemuseli jíst blafy a podlehli kouzlu chutných, čerstvých surovin.


anosefe


Zdeněk Pohlreich si za svůj život prošel několika kuchyněmi luxusních restaurací a to dokonce v zahraničí.Nyní jeho podpis nese restaurant Café Imperiál Praha, který netřeba dlouze představovat. Každý díl první série začínal příchodem zájemce o pomoc Ano, šéfe právě sem, kde podstoupil pohovor, na jehož základě si Zdeněk udělal představu, co ho v následujícím týdnu čeká. A co si budeme povídat, mnohokrát se nestačil divit vlastním očím, jaké barbarství jde na gastronomii spáchat.

Každý nový díl Ano, šéfe online nás zavede do restaurace, v níž si přiblížíme všechny potřebné aspekty. Zmapujeme její okolí, atmosféru výzdoby a samozřejmě to nejpodstatnější chuť nabízených pokrmů. Důležitou roli sehrává i servis, který musí umět prodat výtvor kuchaře a nutno podotknout, že občas mají před sebou nadlidský úkol. Některá jídla se jen vzdáleně podobají tomu co si objednal a tak na řadu přicházejí zažité grimasy a ostré výrazy. A právě tento přímí posto moderátora Ano, šéfe mu dává ojedinělí šmrnc nečekaného. Zkrátka tenhle matador pohostinství ví, jak se věci mají a chyby vyčte přímo a natvrdo. Je nutné radikálně změnit způsob myšlení , což majitelé sice někdy nelibě musí nakonec uznat. Týdnem stráveným v restauraci vše naštěstí nekončí a Ano, šéfe se pokaždé vrací na místo činu, aby si Pohlreich zkontroloval, jak moc si jeho rady vzali k srdci. A je jen na samotných provozovatelích restaurace, zda svým výkonem přesvědčí jeho mlsný jazýček o udělení doporučení Ano, šéfe.

Pokud vás sonda do zákulisí gastronomie, která nám nabízí pohled pod pokličku chodu restaurací zaujala, každý nový díl Ano, šéfe! online najdete ke shlédnutí i u nás.

1 Comment

  1. Pán Polreich by měl trochu brzdit. Zašli jsme si do Café Imperiál Praha na sváteční oběd. Nebylo to špatné, ale vývar byl slabý – skoro bez chuti a z topinek k tataráku málem tekl tuk či olej. Taková hrubá chyba by se v tak slavné restauraci stát neměla!

    Jinak divočák byl dobrý a svíčková taky!

    Comment by Otakar Jablonský — December 28, 2010 @ 8:53 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.