Ano, šéfe! III 9.díl – U Apoštola
Další mise zařazená do škatulky nulová šance čeká Ano, šéfe v Jevíčku v restauraci U Apoštola. Její provozovatelka Yveta jí provozuje od loňského října a stále se jí nedaří udělat s ní výdělečnou záležitost. Pověst jí prý dost poškodil předchozí majitel, ale jak se při samotném natáčení ukazuje, dost kyksů si způsobila rozhodně i sama. Zdeněk Pohlreich musí zmobilizovat všechny své síly, aby vůbec tuhle štaci zvládl.
Již při příjezdu se raději pomodlil u sochy apoštola, avšak jak se ukazuje, moc platné to není. V jídelním lístku jsou hrubé pravopisné chyby, na něž bude asi nejlepší si sundat brýle. Samotné jídlo nestojí za nic a u dětského jídla tolik koření, že by se z něj museli snad i rozbrečet se tolerovat nedá. Jak by mělo znít jedno slovo, jenž to tu vystihuje? Nejspíše průser. Kuchyně průměrná, ale Markéta má dozajista talent a tak by s trochou snahy mohla začít vařit slušná jídla bez zbytečně velkého množství dochucovadel. Ovšem U Apoštola není vše jenom v jídle. Yveta nemá svůj personál absolutně pod kontrolou a tak dochází k věčným dohadům. Do kuchyně přichází objednávky chaoticky a zákazník dostává nejprve hlavní chod a až posléze se začne dělat polévka. To samozřejmě nemůže zůstat bez jeho reakce. Krize graduje ve chvíli, kdy dochází bomba s co2 a restaurace je náhle bez piva. To je situace, která není opravdu příjemná a během chvíle přicházejí o všechny hosty. Začíná docházek k svalování viny jeden na druhého a vše vyústí hysterickou hádkou před návštěvníky. Ani samotné prostředí není nikterak útulné a stoly jsou příliš blízko u sebe. Zdeněk Pohlreich s této štace neměl vůbec radost. Zda se alespoň část nedostatků povedla odstranit a udělat tak první krok ke hvězdě ano, šéfe se můžete přesvědčit online.
Tu “servírku” měl Zdéňa vzít za prdel a vyrazit s ní dveře a nemohla by říct ani borůvkovej koláč, bohužel takto se chová drtivá většina mladých dívek je to hnus. Paní prvozní mi zpočátku nijak extra nešmakovala, ale postupem času jak ji Šéfik otevřel oči i ona začla chápat odkud vítr vane a zachovala se jak se patří i když teda bylo mi ji chvílemi líto. Rád bych popřál mnoho sil do dalších dílů tohoto perfektního pořadu nejen o vaření a co nejméně restaurací jako byla tato
Comment by Zdenek — April 28, 2010 @ 3:10 pm