Ano, šéfe! III 4.díl – Fantazie

Filed under: Ano šéfe! online — admin @ 2:51 pm

Tentokrát se pořad Ano, šéfe vydává do Benešova, kde si Klára pořídila takovou malou útulnou nekuřáckou restauraci. Její záměr byl vybudovat podnik, kde by mohli maminky posedět i se svými ratolestmi, ovšem někde se stala chyba a nic nefunguje jak má. Ve chvíli, kdy Pohlreich vstupuje do dveří, oceňuje moderní interiér, vzápětí však zůstává u vytržení. V jídelním lístku se opravdu fantazií nešetří a nad některými názvy mu zůstává rozum stát. Ze všeho nejvíce ho pobaví bezmasé jídlo smažený hermelín se šunkou. No nic, je čas si objednat jedno z oněch fantastických jídel. Ve výběru ho zaujali těstoviny, tortilla a pstruh na másle. Když pomineme hromadu síra na těstovinách, tak převařené nudle bez jakékoliv chuti už přehlédnout nejde. A představa, že to bylo to nejlepší, co ochutná byla děsivá.




Na kvalitě jídla se v zásadě podepisuje absolutní nezkušenost kohokoliv v restauraci fantazie. Provozního dělá tatínek Kláry, který se celý život živil jako soustružník a oba kuchaři v podstatě v branži nikdy nedělali. Zdeněk je absolutně rozladěn, jediné co slyší je hrobové ticho sem tam přerušené úderem paličky. Až příliš depresivní prostředí bez jakékoliv chuti ke změně. Asi největším průserem byl nákup kvalitních surovin. Ne, že by Zdeněk neuměl vybrat ty správné, ovšem podstatnou částí je i příprava, která se v tomto případě rovnala nule. Ani jeden s osadníků kuchyně po jeho odjezdu na maso ani nešáhl a nechali ho zkazit. Z toho vyplynula drsná, avšak pravdivá slova „Vy se tady držíte svorně okolo ramen a plnou parou míříte do průseru.“

Jediný kdo zřejmě měl potuchu, jak si opravdu stojí, byl manžel Kláry, který její sen dotuje poměrně slušnou částkou. Přistoupí nakonec Klára na Pohlreichovo doporučení podnik prodat, nebo se jí podaří na základě jeho rad změnit špatnou pověst Fantazie a dosáhnout na hvězdu Ano, šéfe?

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.