Ano, šéfe! III 2.díl – Blue Note

Filed under: Ano šéfe! online — admin @ 12:47 pm

O majitelích restaurace Blue Note se dá s nadsázkou prohlásit, že jsou dobrodruzi z Prahy, jímž nedělá sebemenší problém hazardovat se zdravím svým hostů. Ano, šéfe zavítalo do provozu jenž se dá popsat noční můrou české gastronomie. Tito tři výtečnicí si v Kralupech nad Vltavou otevřeli svůj koktejl bar a po necelých dvou měsících jim bylo jasné, že potřebují radu někoho zkušeného. A proto si povolali Zdeňka, aby jim poradil, jak vyšvihnout Blue Note na špičku. Pohlreich neváhá a rozjíždí se do Kralup, kde po letmém pohledu do kuchyně lituje svého rozhodnutí. Oba kuchaři by dozajista zasloužili dostat pořádně za uši, neboť něco takového ještě neviděl. V první chvíli si nebyl vůbec jistý, zda dorazil do kuchyně nebo na sběrný dvůr. V rohu se povalovala stará pneumatika, ve fritéze místo oleje lak na rakve, funkci utěrek plnili zašlé hadry, mísy diravé a o všudypřítomné špíně a mastnotě raději pomlčet. Již v tuto chvíli je jasné, že toto bude mise se zařazením nulová šance, kdy bude opravdu Zdeňka stát hodně sil již jenom sebezapření v těchto podmínkách pracovat.

S vypětím posledních sil a hodně velkou odvahou si objednává trojici jídel a konstatuje, že mají jen dvě možnosti. Pokračovat takhle dál s tím, že je nejspíš zavřou nebo do druhého dne všechno uklidit. To byla jeho podmínka, aby vůbec začal. A tak po noci strávené úklidem začínají rozebírat stav Blue Note. Zásadní chybou je již provoz podniku, kdy kuchyně jede sama na sebe a bar taktéž. Jediným příjmem kuchyně tak jsou rozvozy jídel zaměstnancům v okolí. Zdeněk naplno reorganizuje kuchyni a nešetří tvrdými hláškami, které jsou barmanovi k smíchu. Proto dojde i na něj a Pohlreich si zve odborníka, aby se podíval na zub i baru. I ten má jasné nedostatky. Ano, šéfe v Blue Note odvedlo přímo nadlidský výkon, ovšem zda to stačilo k tomu, aby se majitele poučili natolik, aby při návratu dostali hvězdu vám prozradí druhá epizoda třetí řady online.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.