Ano, šéfe! – 6. díl – Bluepoint
Zdeněk Pohlreich zažil za svoji mnohaletou kariéru v gastronomii již ledacos, ale k čemu by se dala tak nejlépe přirovnat noční můra šéfkuchaře? Pokud shlédnete šestou epizodu pořadu Ano, šéfe! bude vám více, než jasné, kam jsem touto větou mířil. Do Café Imperial s prosbou o pomoc tentokrát zavítal Tomáš Hrazděra. Jeho restaurace Bluepoint i přes velice výhodnou pozici nedaleko stanice metra Palmovka zeje prázdnotou. No spíše by se mělo poznamenat, že lidé sice chodí, ale akorát si zahrát kulečník či automaty, ale k jídlu si povětšinou nic nedávají.
Pohlreich tedy vyráží splnit svoji záchranou misi a již při pohledu na budovu restaurace začíná litovat. Pohled na interiér ho však vyvede z míry dokonale. Kýčovitá výzdoba, zabedněná okna a všudy přítomné šero mu připomínají spíše hospodu třetí cenové. Trochu s obavou si dle zavedených zvyklostí objednává čtyři vybraná jídla. I taková banalita jakou polévka bezesporu je nedopadla dobře, studená a šíleně přeslazená. Těstoviny rozvařené a o bifteku raději ani nemluvit. Při pohledu do kuchyně padá krize i na ostříleného matadora Pohlreicha. Všudypřítomná špína, lednice v katastrofálním stavu a plotny pomalu nepoužitelné. Do téhle práce se pouští opravdu s vypětím všech sil a pořádnou dávkou odvahy. Jak moc se podaří pomocí projektu Ano, šéfe! napravit katastrofální stav Bluepointu?