Ano, šéfe! – 19.díl – zámek Kněžice, U Štěpána
Po týdnu se vracíme v sedmé epizodě druhé série zpět na místo činu. Minule se Zdeněk Pohlreich vydal s Ano, šéfe na Šumavu do malebných vesniček Petrovice a Vojetice, kde svoje sos vyslali dvě stylové restaurace. Zatímco zámek Kněžice zeje prázdnotou a jedinou klientelou je několik Dánů, restaurace U Štěpána praská ve švech, ale není to nikde vidět. Majitelé zámečku tvrdí, že kvůli prohlubující se krizi by se rádi přeorientovali i na české hosty, čímž si Zdeněk není tak úplně jistý.
V minulém díle je nechal odposlouchávat překladatelkou, aby měl lepší přehled o stavu věci. Z jejich hovoru byla patrná nejistota nad radikálním řešením snížit ceny i pro Čechy. Ale to nemůže ostříleného gastronoma zastavit a pouští se do práce. Pro tentokrát ho čeká náročné vyvařování hned ve dvou kuchyních, přičemž pro obě zvolil rybu. A není třeba podotknout, že oba recepty slavili úspěch. Štěpán se naučil využívat čerstvých potravin z nedalekého výlovu a na zámku byli nuceni přiznat, že návrh orientovat se více na českou kuchyni se u Dánů velice osvědčil. Zkrátka malebné prostředí zámečku Kněžice společně s nezapomenutelnou kuchyní donutí klientelu k návratu. Ale hlavním a podstatným rozhodnutím je snížení příliš vysokých cen. Jak se Dánští majitelé k této výzvě postaví a zda dají na dobré rady Ano, šéfe se samozřejmě podíváme v konečném hodnocení.
Ale ještě předtím zpět do Vojetic, kde je rada přesně opačná, za ty prachy to dávají lidem zadarmo. Je potřeba využít naplno výhod vlastního chovu a hlavně udělat něco s tou kuchyní. Proto si Zdeněk pozve odborníka, jenž jí pomůže Štěpánovi zefektivnit. Pobyt na čerstvém Šumavském vzduchu očividně Pohlreichovi očividně svědčil, neboť v celém dvou díle Ano,šéfe najdeme opravdu jen ojediněle nějakou tu peprnou hlášku.