Ano, šéfe! – 13. díl – U Lojzíka
Po prázdninové pauze se na televizní obrazovky opětovně vrací oblíbený pořad Ano, šéfe, s novou řadou exkurzí do zákulisí české gastronomie. I tentokrát se Zdeněk Pohlreich vrhne po hlavě do záchrany další restaurace a ani tentokrát si nebude brát servítky se slovníkem.
Na rozdíl od první řady nám odpadl typický úvod, kdy se nešťastný majitel rozjel do Cafe Imperiál. Ale již k věci a rozjeďme se podívat do malé obce Županovice na Slapské přehradě, kde se nachází restaurace U Lojzíka, také pojmenovaná Vltavanka. Její otěže dřímá v rukách ostřílený dobrodruh, jenž dlouhá léta provozoval v Sardinii potápěčkou školu. Místní mu neřeknou jinak, než bubák, což jak se Zdeněk přesvědčí je velmi trefná přezdívka. Restaurace se poslední dobou setkává s existenčními problémy a proto mimo sezónu se o její chod stará jen bubák se svým společníkem a dcerou, která se ze všek sil snaží udržet kuchyni, i když je vyučenou řeznicí.
Atmosféra podniku je velice pěkně situována k vodě, ovšem to nic nemění na ostatních prohřešcích, které deklasují restauraci. Na to jak si finančně vedou se na place pohybují čtyři číšníci, převážně brigádníci, jenž o gastronomii nemají ani páru. Klasický pohled do jídelníčku s následným objednáním testovacích pokrmu dle očekávání dopadá katastroficky. Jediné co se opravdu povedlo je pravá držková polévka, kterou nelze nic jiného, než pochválit. Ta ovšem nemůže zachránit zbytek menu, jenž zdaleka neodpovídá ani chuťovým buňkám běžného smrtelníka. Základním kamenem úrazu je nedostatek zkušeností bubákovi dcery v kuchyni s pojené s přetížeností. Vzhledem k tomu, že vše táhne sama a tráví od rána do večera u plotny s otcem za zády, který má sice tendence jí do vaření neodborně zasahovat, ovšem na výzvy Zdeňka, aby si reorganizoval personál příliš neslyší. Podaří se v této epizodě pořadu Ano, šéfe zachránit potápějícího bubáka a docílit doporučení?