Ano,šéfe! – 20.díl – Zahrada v opeře
V dnešním pokračování gastronomického kutila Ano, šéfe nám Zdeněk ukáže, že do potíží se muže dostat i restaurant první cenové. Prosklenou budovu na samém konci Václavského náměstí není potřeba nikterak dlouze představovat. Každý Pražák si dozajista ještě dnes vzpomene na typickou scenérii, jenž tuto budovu do nedávna obklopovala po útoku 11. Září. O rok dříve si zde otevřel Dan Jablonský restauraci, kterou dle nedaleké národní opery pojmenoval Zahrada v opeře. Nevedlo se mu vůbec špatně, návštěvníci po shlédnutí představení rádi k němu zašli na dobrou večeři a vůbec nikomu nevadilo, že nepatří zrovna k nejlevnějším. Jenže pak přijeli transportéry a status nejstřeženější restaurace na světě nebyl až zase takovým trhákem. Když pak jednoho dne odjeli, přišla světová krize a další odliv klientely.
Proto se Ano, šéfe vydává na svoji další misi. První problém nastal již při snaze najít vhodnou cestu na správnou stranu ulice. Blízká magistrála dává nulovou naději přejít silnici a podchod je nedohlednu. Ale jak se ukazuje, je to ten nejmenší problém, který Zahrada v opeře má. Když Zdeněk dorazí do prázdné restaurace zní hláška, zda má rezervaci hodně směšně a vyrovná se jí akorát snad hodnocení jídel, které s nadsázkou mohli vést i k Pohlreichově návštěvě nějaké té lékařské ordinace. U všech je patrná nedochucenou a setsakra se na nich projevuje nezkušenost místního šéfkuchaře. Ten ke svému místu přišel jak slepý k houslím a aniž by měl nějaké zkušenosti s řízením podobného zařízení byl před měsícem vhozen rovnou do vody. Již během natáčení došlo k jeho výměně, aby se nový šéf kuchyně mnohem více přiblížil představám majitelů. Zaměření na mořské plody se Pohlreichovi celkem zamlouvá a pod novým vedením má vše úplně jiný šmak. Pro tentokrát do chodu restaurace příliš nezasahuje, očividně je patrné, že hlavním důvodem přihlášení do pořadu Ano, šéfe bylo zviditelnění Zahrady v opeře. O tom nasvědčuje i další změna šéfkuchaře. Při kontrolní návštěvě na Pohlreicha čekal v kuchyni francouzský kuchař, u nějž byla jediná výtka na rizoto. Bude však stačit na získání ocenění Ano, šéfe a jaké hodnoty má naději dosáhnout?