Ano, šéfe! – 5. díl – Hejtmanský dvůr
Dnešní kroky Zdenka Pohlreicha nás zavedou do slaného. Naděžda Frolíkov vlastní hotel a restaurant Hejtmanský dvůr, který téměř tři roky dotovala, než se jí podařilo dosáhnout na zelená čísla. Ale i přes to restaurace ani zdaleka nedosahuje výsledků, na něž má předpoklady.
První dojem je v zásadě i přes drobné výtky kladný. Přinesený jídelní lístek však svým zpracováním, názvy jídel a totálně chaotickými překlady sklízí ostrou kritiku. No, snad objednané jídlo na tom bude o dost lépe. Chyba lávky. Jazýčku odborníka zkrátka nemůže uniknout, že většina potravin je připravená s polotovarů, což se také stává předmětem bouřlivé diskuze. Šéfkuchař si za použitím polotovarů a jídel z prášku stojí za každou cenu. Proti němu se staví i majitelka s provozní a tak nezbývá, než tvrdohlavého šéfkuchaře přesvědčit přímo v kuchyni. Dostává za úkol připravit zážitkovou gastronomii o pěti chodech. Po tvrdé kritice se vařečky chopí Pohlreich a přihlížející naučí, jak připravit stejné menu mnohem chutněji a vizuálně lákavěji. Jestli se Hejtmanském dvoře dokázali poučit vám prozradí pátá epizoda pořadu Ano,šéfe!
Možná je pan Pohlreich skvělý kuchař, ale odkdy je výraz “cuisine” sestřenice (cousin)to opravdu nevím. :-)))
Comment by Honza — June 6, 2010 @ 8:42 pm