Ano, šéfe! III 3.díl – Hotel Hvězda

Filed under: Ano šéfe! online — admin @ 12:16 pm

I Zdeněk Pohlreich si zaslouží dovolenou a proto odjíždí do Pece pod Sněžkou, aby si na sjezdovce užil lyžování, děvčata a chutné jídlo. Akorát s tím jídlem si nemůže být tak úplně jistý, neboť se zastaví v Hotelu Hvězda, kde ho sympatická Kateřina Hrubá žádá o pomoc. Hned v úvodu ho překvapuje, neboť si ji pamatuje jako věrnou návštěvnici jeho Café Imperiál a tak si vyhrnuje rukávy, sundá lyže a pouští se do práce. Hotel Hvězda postavili v roce 1907 a ve stylovém roubeném přízemí se nachází hostinec, jenž funguje již přes sto let. Proto atmosféra šéfa přímo uchvátí a vrhne se do hledání příčin nezdarů někde jinde. Objednává si vzorky jídla, při čemž se mu nezamlouvá jídelní lístek, kdy je černé písmo na červeném podkladu skoro nečitelné. S přinesených jídel mu polévka chutná, až na tu sůl. Halušky jsou stoprocentně z polotovaru, sekaná je připálená a Tafelspitz je na vyhlášení války.


A tak zamíří očíhnout kuchyni, kde mají ukázkově čisto, což je rozhodně po poslední návštěvě v Blue Note milé překvapení. Ovšem jak sami kuchaři říkají, vybavení je jak z minulého století. To si Zdeněk sám v následujících dnech vyzkouší, že kamna jsou opravdu na odpis a chtělo by to konečně vydělat na ty nové. Ovšem to nebude možné, pokud majitelka hostince bude pořádat charitu. Opravdu, Zdeňka přímo vytočí zjišťění, že dělají polopenze za 4 eura. Kuchaře naučí několik stylových jídel, jenž se sem budou výtečně hodit. A rozhodně to nebudou recepty z kuchařky Babici, kterou si pro něj z recese připravili.

Před svým odjezdem si pro ně přichystá malé překvapení, aby se mu lépe vracelo. Na místo činu se vrací v přestrojení za Krakonoše. Na objednaných jídlech je jeho škola vaření znát a s tím, co mu přinesli posledně se to nedá srovnat. Ovšem zda to bude stačit na získání doporučení Ano, šéfe! se již podívejte sami online.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.