Ano, šéfe! III 8.díl – Latrán

Filed under: Ano šéfe! online — admin @ 9:08 am

Na Zdeňka Pohlreicha čeká další nadlidský úkol přetvořit za čtyři dny natáčení Ano, šéfe další upadající restauraci do ze standardů se vymykajícího kousku. A neboť jeho kroky povedou do Italské pizzerie, tak si nafasuje adekvátní služební auto. Jo, když vyrazit k pořádnému průseru, tak jedině v Lamborgini. A co že nás bude v Latránu čekat? Pořádná parodie na italskou kuchyni a noční můra jejího znalce. Na první pohled se sice jakožto pravá italská restaurace tváří a z řeči provozní vypadá, že má tento kout světa projetý skrz na skrz a o místní kuchyni ví první poslední, ovšem již první sousta říkají pravý opak.

Pizza by nemusela být vůbec špatná, kdyby se na ní neobjevil všudypřítomný eidam, jenž Italové neznají. Když sýr, tak mozarellu, to by ovšem museli v Latránu vědět, jak vůbec vypadá. Italská kuchyně vyniká svojí lehkostí a geniální prací s čerstvými surovinami, což zkrátka v českém pojetí nefunguje. Pasta plná náhražek připomíná spíše kung pao. Při požadavku gorgonzoli přinesou nivu, zkrátka vaří se tu všelijak, jen ne po italsku. Mají jedinou možnost, zapomenout jak to doposud dělali a nakoupit pravé suroviny podle Pohlreichova seznamu. S tím už se bude moci něco udělat, italské recepty jsou zkrátka tak snadné, že i průměrný kuchař si s nimi dokáže poradit. Ovšem zda to dokážou i v Latránu a získají ocenění Ano, šéfe! je v tuhle dobu prozatím ve hvězdách.

4 Comments »

  1. Ahojky.Sleduji porad Ahoj Sefe! na internetu a zasnu jakou ma Zdenek trpelivost.Bydlim v Anglii uz hodne dlouho a verte mi,ze Gordon Ramsay by se vsema jednal hur.Budte Stastni,ze mate Zdenka a berte si jeho rady k srdci.Ja jsem jen zakaznik,ale zakaznik ma byt respektovan,tak jak to rika Zdenek!!!!Kdyz kuchar oblizne varecku a strci ji zpet do jidla je to nechutne.!!!Jste skvely Zdenku!Vic takovych naletu,i kdyz vas to vytaci.Takovi skveli lide jako Vy by meli byt v kazde restauraci na celem svete.A to je spousta spatnych i tady,ale Gordon nema na vsechny cas,takze ‘nechcete zaskocit’?

    Comment by Tanya — April 21, 2010 @ 11:06 pm

  2. ta provozni je ….. neskutecna a ten vecne spitej kuchar hnus hnusu, namestek je ale borec hahahahah vlasta burian hadr.

    Comment by Zdenek — April 21, 2010 @ 11:07 pm

  3. Samolepka podniku s takovou provozní a kuchařem nepřísluší.

    Comment by Pavel — April 25, 2010 @ 10:39 am

  4. “Ta” provozní je schopná ženská, spolupráce s ní je naprosto v pohodě, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. A pokud by restauraci samolepka nepříslušela, tak by jí p.Pohlreich určitě nedal!!!
    Zajímalo by mě, jestli ten kdo haní, také navštívil a chutnal. Robert

    Comment by Robert — September 6, 2010 @ 2:14 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment